Барселона - Райо Валекано, среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Алба, Семедо, Роберто, Мурийо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле
Контузени: Рафиня, Вермаелен
Извън групата: Тодибо, Боатенг
Наказан: Ленгле


Прогноза на Gol.bg:

Барселона посреща кръга в отлично настроение след победата над вечния враг Реал Мадрид в миналия кръг, изстрелвайки се на цели 12 точки пред "белия балет". Атлетико Мадрид обаче е на опасна дистанция от седем пункта и затова днес домакините нямат право на грешка.

Райо Валекано се намира в ужасна серия от пет поредни поражения в Ла Лига, които пратиха тима в зоната на изпадащите. Интересното е, че в предходните шест кръга столичани имаха цели пет победи и едно равенство.

"Блаугранас" определено се забавляват, когато дойде редът на срещите с Райо. Каталунците са в серия от 12 поредни успеха над този съперник във всички турнири, но спечелиха много трудно в Мадрид през есента с 3:2, след като изоставаха с 1:2 до 87-ата минута.

Барса е допуснал само четири поражения в 35 шампионатни мача с този противник. Лео Меси вкара по два хеттрика в два от последните три мача с Райо и като цяло има 16 попадения срещу този опонент. Аржентинецът не игра срещу този съперник през ноември, но днес може да излезе и като титуляр.

Домакините със сигурност ще мислят за важния реванш с Лион в Шампионската лига идната седмица, но почти сигурно треньорът Ернесто Валверде няма да си прави експерименти и ще пусне основните си футболисти срещу "пчеличките".


Резултат: Барселона - Райо Валекано 4:1