Треньорът на Барселона Ернесто Валверде увери, че решението да даде почивка на Лионел Меси за утрешния мач с Виляреал изобщо няма да е лесно. 

Аржентинецът усети леки болки при победата с 2:0 над Еспаньол, дошла след неговите попадения. След мача излезе информация, че наставникът на шампионите ще даде почивка на Бълхата заради предстоящите важни двубои с Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед.

"Никога няма идеално време, в което да дадеш почивка на играч като него. Ще видим утре. Чака ни много важен мач, точките от който са колкото тези, които можем да вземем и срещу Атлетико", заяви Валверде.

"Не трябва да се отпускаме, защото нашите противници очакват да загубим точки. Има девет мача до края и ако спечелим шест от тях, ще станем шампиони. В последните кръгове отборите от дъното на таблицата често печелят доста точки."

"Трябва да сме готови за тези мачове. В исторически план Барса винаги става шампион, щом спечели и Шампионската лига. Зная, че това е надпревара, която феновете обичат, но в Шампионската лига можеш да отпаднеш и заради 15 лоши минути."

"В Ла Лига трудът ти се оценява от първата до последната минута на целия сезон, в резултат от изиграните мачове всяка седмица", допълни треньорът на Барса.