Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна след зрелищната победа с 5:1 над Лион снощи, че е бил напрегнат при резултат 2:0. Той очаквано отличи направилия много силен мач Лионел Меси.

"В Шампионската лига нямаш право на отпускане и затова дори при 2:0 не бях сигурен в крайния изход на мача. Ние имахме леки проблеми и аз чувствах, че Лион може да ни създаде неприятности", заяви специалистът.

"Всички ние сме много фокусирани в този турнир, това важи и за Меси. Той изигра невероятен мач, беше изумителен. Лео ни дава спокойствие и увереност. Неговите усилия не остават незабелязани."

"Първото полувреме беше много силно, защото доминирахме в мача, вкарахме два гола и можехме да отбележим още. През второто полувреме Лион рискува повече и ни притисна, но нашите момчета решиха мача в наша полза."

"Това беше типичен мач от Шампионската лига. Нормално е да има напрегнати моменти и да се усеща напрежение, защото обикновено в турнира мачовете са равностойни. Не можем да мислим само за един конкретен съперник на жребия за четвъртфиналите. Ще видим кой ще ни се падне. Няма да е лесно", допълни Валверде.