Виляреал - Барселона, двубой от междинния 30-и кръг в испанската Ла Лига. Стадион "Естадио де ла Керамика", 22.30 часа българско време.

 

Прогноза на Gol.bg:

Настроението в двата лагера е коренно различно, защото домакините се борят със зъби и нокти за своето оцеляване, като в момента са само на една точка над зоната на изпадащите. Гостите пък водят с фантастичните десет пункта на Атлетико Мадрид и преди дербито в събота имат възможността поне да задържат солидния аванс на върха.

"Жълтата подводница" тъкмо влезе в правия път с две поредни победи и през уикенда падна с 2:3 от Селта, въпреки ранния аванс от два гола. В същото време Лео Меси продължава да носи Барселона на гърба си, избухвайки с нови два гола при победата с 2:0 над Еспаньол в градското дерби.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="und" dir="ltr"> <a href="https://twitter.com/hashtag/VillarrealBar%C3%A7a?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#VillarrealBarça</a> <br> <a href="https://twitter.com/hashtag/For%C3%A7aBar%C3%A7a?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ForçaBarça</a> <a href="https://t.co/Xif2ReS4Pr">pic.twitter.com/Xif2ReS4Pr</a></p>&mdash; FC Barcelona (@FCBarcelona) <a href="https://twitter.com/FCBarcelona/status/1112781658351124486?ref_src=twsrc%5Etfw">1 април 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Рамиро Мори се завръща в центъра на защитата на домакините след изтърпяно наказание, но контузени са Мигелон, Фуего, Тригерос и Сориано, а да последно под въпрос ще бъдат Морено и Коста. За каталунците аут са Рафиня и Осман Дембеле, а под въпрос остава звездата Меси, който има лек дискомфорт, но все пак намери място в групата за мача.

"Блаугранас" спечелиха 11 от последните си 13 срещи с Виляреал във всички турнири и в девет от последните десет мача с този противник неизменно бележат минимум по две попадения. Шампионите са в серия от шест успеха в първенството, колкото има техният опонент за целия сезон.

Шампионите със сигурност няма да се хвърлят на пълни обороти с оглед задаващите се здрави битки с Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед, което със сигурност ще поизравни везните днес. Все пак залагаме на знак "2".


Резултат: Виляреал - Барселона 0:1