Алавес - Барселона, двубой от междинния 34-и кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Естадио де Мендисороса", 22.30 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Юмтити, Вермаелен, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Артур, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле
Контузен: Рафиня
Извън групата: Тодибо, Мурийо, Боатенг, Ракитич


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите имат възможност да защитят титлата си на теория още този кръг, като това минава през победа днес и поражение на Атлетико Мадрид срещу Валенсия утре. Триумфът ще бъде осми за Барса за последните 11 кампании, с което клубът ще се утвърди като сила №1 в Ла Лига през този век.

"Блаугранас" изковаха много трудна победа с 2:1 над Реал Сосиедад миналия кръг, дошла без излишни фойерверки. В герои се превърнаха защитниците Клеман Ленгле и Жорди Алба, които вкараха важните попадения. Това беше осми успех за Барса в последните десет кръга. Впечатляващото е, че тимът няма загуба в последните 21 кръга, в които има 16 победи и пет равенства. 

Алавес се намира на приличната осма позиция и е на шест точки от шестия Севиля, но напоследък се намира в лоша форма. Двете равенства и три загуба в последните пет кръга със сигурност не са заявка за участие в евротурнирите, а от последния успех измина повече от месец.

В изиграните 27 мача за първенство между двата отбора шампионите водят със 17:5 победи, при голова разлика 68:26. На терена на Алавес мачовете са по-равностойни (6:3 успеха за каталунците), но пък при последните им четири срещи тук домакините не се разписаха нито веднъж, печелейки само две точки.

Лео Меси и компания се намират в поредица от четири поредни победи над този противник, но със сигурност помнят поражението от Алавес с 1:2 насред "Ноу Камп" през септември 2016 година. С оглед моментната форма на двата отбора и амбициите им през сезона, нашата прогноза е за знак "2".


Резултат: Алавес - Барселона  0:2