Централният бранител на Барселона Жерард Пике призна, че резилът срещу Рома на четвъртфиналите в Шампионската лига през миналия сезон е имал своето силно влияние върху фиаското срещу Ливърпул на полуфиналите през настоящата кампания.

"Когато се случи нещо подобно, това означава, че почти всичко се е развило по грешен начин", започна Пике пред El Pais за резила на стадион "Анфийлд", когато каталунците загубиха реванша срещу Ливърпул с 0:4 и отпаднаха след класически успех у дома.

"Смятам, че някои от нас бяха повлияни психически от случилото се в Рим миналата година, защото се случи сравнително наскоро. Първият гол за Ливърпул дойде много бързо и картинката от Рим се появи пред очите ни."

"След това Ливърпул вкара втория и третия гол с малка разлика във времето и ситуацията започна да прилича на тази от миналия сезон. Сигурен съм, че това беше ментален блокаж, но и ние не играхме добре. Липсваше ни всичко. Това се случва понякога."

"Беше тежък ден и е трудно да се изправим. Дните си минават, но не можеш да забравиш такава загуба. Това падане ще е дълго време в съзнанието ни. Но и не можем да се изтезаваме. Това беше кошмар, но ние трябва да се справим с него, защото в противен случай може да ни връхлети отново", допълни Пике.