Доскорошният треньор на Ювентус Масимилиано Алегри има желание да поеме Барселона, ако испанският шампион се раздели с наставника си Ернесто Валверде, гръмна Goal.com.

Валверде получи уверението на боса на клуба Хосеп Мария Бартомеу, а малко преди това беше защитен от звездата Лионел Меси. 

Специалистът изведе каталунците до втора поредна титла в Ла Лига, но отпадна сензационно от Ливърпул на полуфиналите в Шампионската лига след класически успех у дома. 

За капак миналия уикенд Барса загуби финала за Купата на Испания от Валенсия и пропусна шанса да стане първият отбор с пет поредни триумфа в турнира.

Според испанските медии Дон Ернесто получава кредит на доверие поради една причина: от Барса все още не са намерили адекватен заместник.

Алегри пък заяви тези дни, че възнамерява да си вземе едногодишна почивка, ако не открие подходящ за него проект.

"Ще се върна на пейката, ако се появи добра възможност, в противен случай ще почивам един сезон. Бих избрал отбор, който харесвам. Нямам конкретни оферти", заяви италианецът.

На стадион "Ноу Камп" не са сигурни дали Алегри е подходящ избор. Той се слави като отличен тактик, но философията на Барселона е да играе офанзивен футбол. Освен това до момента каталунският колос никога не е бил воден от италианец.