Един от най-успешните президенти в историята на Барселона Жоан Лапорта отново взе отношение за случващото се на стадион "Ноу Камп".

"Решението Ернесто Валверде да бъде оставен на поста е на борда на директорите. Очевидно те смятат, че той е идеален за проекта им, но лично аз смятам, че в момента липсва какъвто и да е спортен проект в клуба. Това е безобразие. Направиха се няколко покупки, в които трябва да се вгледаме много внимателно", започна Лапорта.

"Похарчиха се много пари за футболисти, които не работят достатъчно. Има футболисти, които не пасват на стила на игра на Барса. Стил, който донесе толкова много успехи на клуба. Смятам, че настоящата политика иска да елиминира всичко, които аз постигнах като президент. Политика, целяща да се елиминира историята на Гуардиола и Кройф."

"Ние се отдалечихме от стила, който отборът играеше при Пеп. Гледам всички мачове на Барса - Пике, Бускетс и Меси играят по същия начин, но е трудно да се радваш на днешната Барса, ако го няма Меси. Липсва нещо. Много ценя Гуардиола. Пеп винаги беше смел и нямаше да позволи някои от извършените напоследък трансфери."

"Неймар е страхотен футболист и нещата за него не проработиха в ПСЖ. Той знаеше, че е част от шоуто в Барса и се трудеше много, заедно с Меси. Всеки играч става по-добър, когато е до Лео. Аз бих върнал Неймар, но преди това бих се фокусирал върху това да върна стария стил на игра, наложен от Йохан Кройф", допълни Лапорта.