Защитникът на Аякс Матайс де Лихт сподели мнението си за бъдещето си. Той е свързван с куп европейски грандове, сред които са Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Ювентус и Байерн Мюнхен.

"Беше вълнуващ сезон, както за мен, така и за Аякс и холандския национален отбор. Все още не знам какво казва сърцето ми", започна бранителят.

"Докато съм на почивка, мога да мисля за бъдещето и да взема решение. За мен най-важното е да съм сигурен, че в новия отбор ще получа много време за игра. Не знам кога въпросът ще бъде решен, но няма да бързам", заяви Де Лихт пред "Мундо Депортиво".

"Не обръщам внимание на никого, трябва да избера моя собствен път. Разбира се, би било чудесно да играя с Френки и Меси от един и същи отбор, но трябва да реша какво ще е по-добре за мен. Те имат отлична защита, но аз не се страхувам от конкуренцията. Логично е и правилно, че трябва да избера такъв прекрасен клуб.

Не, не става дума за парите. Може би още не е време да премина в Барселона. Трябва да преценя всичко и да реша по време на ваканцията", допълни защитникът..