Защитникът на Бразилия Тиаго Силва също разкритикува звездата на Аржентина Лионел Меси, който съзря конспирация след загубата на гаучосите от Селесао на полуфиналите, както и след червения си картон срещу Чили в мача за третото място на Копа Америка.

Бранителят на ПСЖ припомни историческия мач на "принцовете" срещу Барселона на осминафиналите в Шампионската лига през 2017 година, завършил 6:1 за каталунците. 

Срещата беше белязана от спорни съдийски отсъждания, а "блаугранас" стана първият отбор, който се класира напред в КЕШ/Шампионска лига след загуба с 4 чисти гола в първия мач.

"Трудно е да коментираме. Понякога в загубите се оправдаваме с другите. Мисля, че не го е казал от злоба, но въпреки това ние сме тъжни от думите му", започна Силва.

"Нека ви припомня, че при 6:1 на Барселона срещу ПСЖ той (б.р. Меси) влияеше на съдията и играеше неговата роля, което по мое мнение беше скандално. Но ние не сме направили коментари, че съдията е свирил за Барселона. Смятам, че в такава ситуация трябва да покажеш уважение."

"Бразилия не носи по случайност пет звезди на фланелката. Нито една световна титла не е открадната, а е спечелена на терена", допълни Силва.