Бившият президент на Барселона Жоан Гаспар удари рамо на Неймар и го увери, че феновете на клуба ще забравят набързо омразата към него заради трансфера му в ПСЖ за 222 милиона евро през лятото на 2017 година.

"Неймар е изключителен играч. На нас не ни хареса начина, по който той отиде в ПСЖ, но парижани сториха всичко, което трябваше да направят. Предложиха му по-добри финансови условия. Това отврати феновете на Барса", заяви Гаспар пред Cadena SER.

"Но той си научи урока и иска да се върне при нас. Той е наясно, че направи грешка с трансфера си. Ние бяхме отвратени от него, но ако той няма търпение да се върне и покаже, че съжалява, какво можем да направим?"

"Аз бих го накарал сега да подпише договор, според който ще го чака много сурова финансова санкция, ако това се повтори. А той няма да иска да загуби пари заради поведението си. В спортен аспект качествата му са безспорни. Но понякога върши неща, които не съвпадат с философията на клуба ни."

"В неговия случай е въпрос на чест - дали той ще си призная, че е допуснал грешка с бягството си. Но бордът на директорите не ти прави оценка на честта, а дали печелиш титли или не. Ако Неймар дойде и вкара три гола, целият стадион ще го аплодира", допълни Гаспар.