Сагата около преминаването на Антоан Гризман приключи, след като от Барселона най-после обявиха официално идването на нападателя. 

Каталунците плащат неустойката по договора му с Атлетико Мадрид от 120 милиона евро, а французинът ще се обвърже с шампиона на Испания до лятото на 2024-а година. Ако някой поиска да го купи преди това, ще трябва да плати астрономическите 800 милиона евро!

„Барса привлече Антоан Гризман, след като плати клаузата за освобождаването му от 120 милиона евро на Атлетико Мадрид. Той ще подпише с нас до 30 юни 2024, а неустойката по контракта му е 800 милиона евро. Скоро ще съобщим подробностите относно представянето му“ пише в официалното съобщение. 

Световният шампион с Франция съобщи още в средата на май, че ще напусне Атлетико, но това стана едва 2 месеца по-късно след доста перипетии и изостряне на отношенията между двата клуба. 

28-годишният футболист направи впечатление още в Реал Сосиедад, след което Атлетико го купи за 30 милиона през 2014-а, за да се утвърди като един от най-добрите нападатели в света. 

„С идването си в Барселона французинът прави още една стъпка напред в кариерата си и се утвърждава като един от най-добрите в света“ пише още в сайта на Барса.