Представянето на Неймар в Барселона трябваше да се състои днес според испанските медии, но неразбирателство между каталунците и ПСЖ води да забавяне.

Според вестник "Спорт" големият проблем се крие в сериозните разминавания за оценката на кариоката. ПСЖ иска за него 222 милиона евро, колкото плати през лятото на 2017 година. "Блаугранас" обаче заявили, че футболистът вече е амортизиран и стойността му е не повече от 160 милиона евро. 

Освен това предложените от "Ноу Камп" футболисти Филипе Коутиньо и Иван Ракитич са оценени от "принцовете" на 120 милиона евро. И френският шампион е поискал доплащане в размер на 100 милиона евро.

Испанският колос обаче предложил още 40 милиона евро, което пък накарало шефовете на ПСЖ да поискат друг футболист, който да влезе в ролята на разменна монета - Осман Дембеле. Той трябвало да замени Ракитич в пакета с Коутиньо.

Поне засега Барса не иска да се разделя с Дембеле, който е още много млад и има накъде да се развива. Иван Ракитич пък не иска да напуска Испания заради семейството си.

Преговорите между двата клуба продължават и индикациите са, че сделка ще има. Босовете вече намериха общ език, е желанието на ПСЖ най-после да разкара мрънкащата си звезда ще наклони везните към завръщането на Неймар в каталунската столица.