Треньорът на Барселона Ернесто Валверде анализира представянето на отбора при снощната загуба с 0:1 от Атлетик Билбао на старта на сезона в Ла Лига.

"Първото полувреме изобщо не беше добро, но въпреки това най-добрите положения бяха за нас. Не се справихме добре, стояхме прекалено дръпнати назад. През втората част вече играта беше наша, успяхме да поправим грешките си", заяви Валверде.

"Луис Суарес получи мускулен проблем в прасеца. Неговата контузия се отрази на отбора, защото след почивката много често бяхме в наказателното поле на противника, но ни липсваше човек, който да завърши ситуациите."

"Ако Гризман стои близко до пеналта, може да завършва. Той се движи добре, но трябва да доминираш в мача, за да можеш да завършваш. Знаехме, че ако сложим отляво, той ще търси гола, но ние имаме ляв бек, който се включва в атака. Очаквам много от всички играчи. Гризман трябва да търси топката по-често."

"Вярно е, че сме свикнали да играем с Меси, защото той или преодолява съперник, или пуска важен пас. Трябва да се научим да се справяме без него. Трябва да трансформираме контрола на топката в голови положения, защото те имат значение", добави специалистът.