Асовете на испанския шампион Барселона са били готови да извадят собствени пари, за да се задейства сделката по завръщането на Неймар в клуба, гръмна вестник "Спорт".

Според изданието лидерите на отбора са заявили на президента Хосеп Мария Бартомеу, че закупуването на кариоката ще увеличи рязко шансовете за спечелване на Шампионската лига.

"Блаугранас" не са триумфирали в турнира от лятото на 2015 година, когато именно Неймар помогна за успеха в надпреварата. Самият Неймар е бил готов да извади 20 милиона евро от джоба си, тъй като вече смята за голяма грешка решението си да напусне преди две години.

Бордът на директорите на Барса обаче не взел под внимание готовността на Лео Меси и компания да платят част от трансферната сума. Аржентинецът все още е бесен на президента Хосеп Мария Бартомеу, защото очаквал сделката да стане факт и той отново да играе с близкия си приятел.

До голяма степен готовността на звездите на Барса да извадят пари от джобовете си за завръщането на Неймар не била взета на сериозно от шефовете, тъй като в самия борд на директорите на клуба имало групички.

Част от ръководителите били готови да се извади крупна сума за кариоката, но другата част от тях смятали за истинска лудост, ако испанският шампион плати космическа сума за създаващия скандали стрелец.