Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не скри, че 16-годишният Ансу Фати го впечатлява с представянето си, но подчерта, че той не бива да бъде сравняван с Лионел Меси.

Тийнеджърът прави фурор с екипа на каталунците и снощи блесна с гол и асистенция при победата над Валенсия (5:2), като се превърна в най-младият футболист в историята на Ла Лига с подобно постижение.

"Най-много ми хареса настойчивостта в играта ни, желанието да вкарваме голове. Това криеше своите рискове и в някои епизоди можехме да бъде наказани, защото оставяхме доста свободни пространства, а Валенсия има бързи офанзивни футболисти. Пресирахме постоянно и особено през второто полувреме това даде резултат.

Фати е пределно концентриран и играе много добре. Не е често срещано един футболист да отбележи гол с почти първото си докосване, с второто да даде голов пас, а с третото да е близо до ново попадение.

Ако той продължи да се труди по същия начин, ще е много полезен за отбора и занапред. Макар че дебютира съвсем млад, Ансу успява да се прояви.

Не ме вълнуват сравненията между него и Меси. Това може само да му навреди. Не искаме да създадем около него свръхочаквания, които след това да се спукат като балон.

Карлес Аленя беше титуляр в първия кръг. След това не игра, защото конкуренцията в състава е огромна. Всеки ще има своите минути на терена. Разчитаме на Аленя, който притежава отлични качества", каза Валверде.