Барселона не срещна проблеми и победи категорично Валенсия с 5:2 в двубой от чeтвъртия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Впечатляващо представяне направи една от младите надежди и продукт на школата на каталунците Ансу Фати (3'), който в самото начало на срещата успя да се разпише, а минути по-късно асистира на другя незрял талант - Френки де Йонг (8'). Гостите обаче успяха да върнат едно попадение, благодарение на Кевин Гамейро (27').

През втората част Барса продължи да играе вдъхновяващо и стигна до нов гол, който бе дело на Жерард Пике (57'). Другият от ветераните на испанските шампиони - Луис Суарес (61') се завърна на терена след контузията си и изправи феновете "Камп Ноу" на крака, отбелязвайки гол, секунди след като влезе в игра. В края на срещата уругваецът (82') се разписа за втори път, а Максимилиано Гомес Гонсалес (90+2') оформи крайния резултат. 

Taка Барселона застана на четвъртото място във временното класиране с актив от 7 точки, колкото има и Севиля. Андалусийците обаче са с мач по-малко. Валенсия пък се намира на 12-ото място с 4 пункта.

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините, които поведоха в резултата още в третата минута. Карлес Перес и Френки Де Йонг разиграха отдясно, последва ниско центриране в наказателното поле, Антоан Гризман прескочи топката и Ансумане "Ансу" Фати върхлетя с мощен удар от 11 метра, при който вратарят Яспер Силесен нямаше никакъв шанс - 1:0. 

Пет минути по-късно младият талант на каталунците асистира за втория гол в срещата. Фати нахлу в наказателното поле и пусна топката към Де Йонг, който сложи крак и я прати в мрежата.

В 27-ата минута Кевин Гамейро бе изведен по прекрасен начин зад гърба на защитата на Барса. Футболистът успя да прати топката във вратата, но останаха съмнения за засада при подаването. Ситуацията бе изключително тънка и съдията Хосе Санчес реши да се консултира с ВАР. След преглет от системата за видеоповторение, попадението бе зачетено.

В 38-ата минута Клеман Ленгле изпусна Родриго по десния фланг и той подаде към Кевин Гамейро в наказателното поле, но Тер Стеген излезе предвидливо и предотврати огромна опасност. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част Барса продължи да играе вдъхновяващо и стигна до нов гол в 52-ата минута. Гризман шутира на метър от линията на наказателното поле. Яспер Силесен не успя да се намеси добре и топката се отби в гредата. В опасна близост до вратата дебнеше Жерард Пике, който успя да се разпише.

В 61-ата минута, секунди след като влезе в игра, Луис Суарес отбеляза гол. Уругваецът получи топката на границата на пеналтерията и отправи прецизен удар. Кълбото леко се чукна в лявата греда на Силесен и влезе във вратата.

В 82-ата минута уругваецът отново бе в прегръдките на съотборниците си. Гризман остави топката в удобна позиция за нападателя, който незабавно стреля от движение в долния десен ъгъл.

В добавеното време на срещата Максимилиано Гомес Гонсалес се възползва от заспалата защита на домакините и оформи крайния резултат след прекрасно подаване на Денис Черишев.

Барселона - Валенсия 5:2

Голмайстори: Ансу Фати (3'), Френки де Йонг (8'), Кевин Гамейро (27'), Жерард Пике (52'), Луис Суарес (61', 82'), Максимилиано Гомес Гонсалес (90+2')

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Артур (Видал 73'), Де Йонг (Ракитич 70'), Перес, Фати (Суарес 60'), Гризман
Треньор: Ернесто Валверде

Валенсия: Силесен, Вас, Гарай, Габриел, Гая, Коклен, Парехо, Торес (Лий 68'), Гедеш (Черишев 67'), Гамейро, Родриго (Гонсалес 72')
Треньор: Алберт Селадес

Барселона, стадион "Камп Ноу"
Съдия: Хосе Санчес
Жълти картони: Алба (Барселона); Родриго, Лий, Гонсалес, Черишев (Валенсия)