Барселона - Виляреал, двубой от междинния шести кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 22.00 часа българско време.

 

Групата на Барселона: 
Вратари: Тер Стеген, Нето
Защитници: Пике, Ленгле, Семедо, Фирпо, Тодибо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Артур, Видал, де Йонг, Аленя
Нападатели: Меси, Суарес, Дембеле, Гризман, Фати
Извън групата: Ракитич, Перес
Контузени: Юмтити, Алба

 

Прогноза на Gol.bg:

Шампионите направиха много слаб старт на сезона, който се дължи на тяхната изключително слаба форма далеч от дома. Обикновено мачовете между тези съперници минават под диктовката на "блаугранас", които този път са под "жълтата подводница" в таблицата.

Напрежението върху треньора на домакините Ернесто Валверде е смазващо и дори се заговори, че той може да бъде уволнен тази седмица пир нова порция издънки. Затова в днешната среща са задължителни не само трите точки, но и добрата игра.

Барселона спечели само един от последните четири двубоя във всички турнири, като дори не успя да се разпише срещу Борусия Дортмунд и Гранада. В същото време Виляреал изкова два поредни успеха и не допусна попадение във вратата си срещу Леганес и Валядолид.

Именно моментната форма на двата отбора и напрежението на "Ноу Камп" правят този мач да изглежда доста по-непредсказуем от обичайното. Атаката на гостите е на висота и те вкараха поне по два гола в пет от последните шест шампионатни срещи.

Барса все пак може да се похвали с девет поредни домакински победи за първенство, а освен това спечели последните девет домакинства във всички турнири срещу този противник. Дефанзивният вал на каталунците обаче е разклатен и те допускат поне по два гола в последните четири мача в Ла Лига.

Липсата на Лионел Меси беше крещяща, но днес асът на шампионите е на път да запише първия си мач като титуляр този сезон. Завръща се и Осман Дембеле, което може да прати младата сензация Ансу Фати на пейката. Присъствието на Меси е предпоставка да очакваме разтърсеният напоследък отбор на Барселона да се смее последен тази вечер.


Резултат: Барселона - Виляреал 4:2