Ръководството на Барселона се надява горещо, че Байерн Мюнхен ще се възползва от опцията за закупуване на офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо следващото лято, пише вестник "Марка".

Както е известно, 27-годишният бразилец беше пратен на стадион "Алианц Арена" под наем за настоящия сезон, като в касата на "блаугранас" ще влязат 8.5 милиона евро. В края на кампанията баварците ще имат възможността да закупят футболиста за 120 милиона евро.

Барселона плати същата сума (без бонусите) на Ливърпул през януари 2018 година за южноамериканеца, който обаче не успя да разгърне пълния си потенциал и дори беше обявен от куп специалисти за трансферна издънка.

Най-скъпата покупка в историята на Барса беше свързван с трансфери на Острова и в ПСЖ, но нито един клуб не пожела да го закупи. Така испанците бяха принудени да го пратят под наем в Мюнхен, макар да искаха да напълнят касата с продажбата му.

Дали обаче Байерн ще строши клубния си рекорд от 80 милиона евро (платени на Атлетико Мадрид за Люка Ернандес) и ще купи Коутиньо, зависи от това дали клубът ще уреди приоритетните си цели на пазара - Лерой Сане (Манчестър Сити) и Кай Хаверц (Байер Леверкузен).

В материала на "Марка" се твърди, че от Барса са гледали внимателно изявите на Филипе с екипа на Байерн, стискайки му палци да блести за новия си отбор. Надеждите на каталунците: така ще се увеличат шансовете германския колос да вземе решение да го привлече за постоянно.

Според медиите в Испания от Барса вече нямат планове Коутиньо да се връща в отбора, тъй като през лятото беше закупен Антоан Гризман от Атлетико Мадрид. Също за 120 милиона евро... Освен това на стадион "Ноу Камп" имат допълнителни опции в атака - Осман Дембеле, 16-годишната сензация Ансу Фати и Карлес Перес. А Неймар от ПСЖ остава цел на Барса на пазара.

Първите седмици на Коутиньо в Бавария минаха доста добре - той беше поставен на любимата си позиция (зад централния нападател), а не по крилото, какъвто беше случаят в последната година и половина...