Само няколко дни след фамозната победа със 7:2 над Тотнъм насред Лондон германският хегемон Байерн Мюнхен допусна историческа загуба в Германия.

Днес момчетата на Нико Ковач паднаха с 1:2 от Хофенхайм в двубой от седмия кръг на германската Бундеслига, състоял се на стадион "Алианц Арена". Това е първото домакинско поражение на мюнхенци над този съперник в първенството от изиграните 12 мача тук.

Двата тима изиграха скучно първо полувреме, като очевидно бяха оставили изненадата за втората част. Мачът на живота си изигра острието на Хофе Саргис Адамян, който откри резултата девет минути след почивката, а в 82-ата минута отново върна аванса на своите.

Малко преди второто попадение на арменеца Роберт Левандовски реализира своя 11-и гол за сезона срещу любимия си вратар Оливер Бауман (16 гола срещу него), но и той не помогна на шампионите.

Все пак добрата новина за Байерн е, че отборът остава на върха с 14 точки, защото преследвачите не успяха да спечелят мачовете си. По-късно днес и утре обаче тази възможност ще имат Шалке, Борусия Мьонхенгладбах и Волфсбург. Хофе взе дълбока глътка въздух и се изкачи на 11-о място със своите 8 точки.


Първата добра възможност се откри за гостите още в четвъртата минута, но получилият хубаво подаване от Бебу Адамян не беше особено концентриран и се забави, за да позволи на Джером Боатенг да го блокира. 

В играта на баварците липсваше настървението и хъса от гръмката сензационна победа със 7:2 над Тотнъм насред Лондон, а и навярно момчетата на Нико Ковач бяха малко поуморени. Те задържаха топката и действаха активно по фланговете, но така и не създаваха нищо опасно пред вратата на своя опонент.

В средата на първото полувреме Байерн се развихри и мушналият 4 гола на Тотнъм Серж Гнабри прати топката в мрежата, но беше отчетена тънка засада на Кимих. След това снаряди на Гнабри и Тиаго бяха спасени от Бауман, а Толисо би мощно над целта.

Мануел Нойер също имаше работа за вършене, защото трябваше да се намеси при ударите на Бебу и Пош.  На отсрещната врата Филипе Коутиньо шутира горе, а Левандовски не успя да засече остро центриране отляво.

Девет минути след почивката Хофенхайм поведе изненадващо. Толисо загуби топката около центъра на терена и Гайгер намери Саргис Адамян, който матира Нойер с много прецизен удар в долния десен ъгъл.

Байерн опита да се вдигне веднага: удари на Коутиньо и Гнабри бяха блокирани, а малко след това Хофе можеше да води с два гола, но вторият изстрел на Пош в мача този път профуча покрай лявата греда.

В средата на второто полувреме прекрасен пас на Боатенг намери Серж Гнабри, но неговият удар с глава се оказа неточен. Още при следващата акция на баварците Левандовски изпорти страхотна възможност, също с глава.

Левандовски обаче се поправи веднага и в 73-ата минута изравни с глава, вкарвайки от границата на малкия пеналт при мекото центриране на Томас Мюлер.

Натискът на баварците се засилваше и очакванията бяха за пълен обрат, но Адамян беше на друго мнение и той охлади зрителите по трибуните с втория си гол. Топката се озова в същия ъгъл, но този път нападателят на гостите стреля от паднала позиция с десния крак.

Шампионите натиснаха още повече, но снарядът на Мюлер беше блокиран. Гнабри би от въздуха извън пеналта, но спечели само корнер. До края Байерн опита хаотичен натиск, който не доведе до желания от домакините резултат.


Байерн Мюнхен - Хофенхайм 1:2

0:1 Саргис Адамян - 54'
1:1 Роберт Левандовски - 73'
1:2 Саргис Адамян - 79'