Славия Прага - Барселона, двубой от Група F на Шампионската лига, стадион: "Синобо", начало: 22:00 часа българско време. 

Групата на Барселона: Тер Стеген, Нето, Пеня, Семедо, Пике, Тодибо, Ленгле, Ваге, Алба, Фирпо, Ракитич, Бускетс, Артур, Де Йонг, Видал, Суарес, Меси, Дембеле, Гризман, Фати

Прогноза на Gol.bg:

Славия Прага хвърли бомбата още в първия си двубой в тежката Група F на Шампионска Лига. Чешкият шампион бе на секунди от победа в Милано, в мач, в който заслужаваше трите точки, но Интер се добра до равенството 1:1. 

Тази добра продукция повиши очакванията за предстоящото домакинство с Борусия Дортмунд, но то бе загубено с 0:2. Любопитното е, че чехите имаха превес във почти всички статистически показатели – владеене, удари, точни удари, корнери, но гостите бяха по-ефективни в завършващата фаза.

В чешкото първенство тимът е убедителен лидер в класирането след 13 изиграни кръга. В които е непобеден – 11 победи и 2 равенства. Като е допуснал едва 3 гола в тези срещи.

Първенството на Чехия обаче е доста слабо и не е сериозен показател за силата на отбора. В Шампионската лига след 2 изиграни тимът е на дъното на класирането с една точка.

Барселона победи Интер с 2:1 след две попадения на Луис Суарес през второто полувреме в миналия кръг, за да постигне първия си успех в тазгодишното издание на Шампионска лига. Преди това Барса направи реми 0:0 като гост на Борусия. 

Каталунците имат само 1 победа в изминалите си 4 мача далеч от дома в турнира. В момента обаче футболистите на треньора Ернесто Валверде са в серия от два поредни успеха на чужд терен. В събота Барса надигра Ейбар с 3:0 като гост, а в предходната си визита победи Хетафе с 2:0.

Испанските шампиони видимо са доста по-класни от Славия Прага и по всяка вероятност ще постигнат нов успех на чужд терен. Гостите ще са без контузените Самюел Юмтити, Карле Аленя и Карлес Перес, а Жуниор Фирпо е в групата, но все още не е на 100%.

Прогноза: Славия Прага - Барселона 1:3