Спортният директор на Барселона Ерик Абидал отдели специално внимание на 120-милионната покупка от лятото Антоан Гризман, който изпитва трудности с адаптацията си на стадион "Ноу Камп".

"Той е футболист, с когото говоря много. Намира се в различна позиция и е наясно, че е трудно да се адаптира. Тук движенията са различни, но Антоан е играч, който може да даде много на отбора и треньорът знае това", сподели Абидал пред вестник "Спорт".

"Гризман помага много в защита и може да действа на различни позиции. Той дойде при нас, защото иска да спечели Шампионската лига. Наясно е, че сега не се намира в най-доброто си състояние, но това ще се реши със здрава работа. Той е интелигентен футболист."

"Платената за него сума може да е висока, но може и да не е. Всичко зависи от представянето му. Почти е невъзможно да намериш толкова класен играч за 120 милиона евро. Да дойдеш в Барса не е опция, а копнеж. Ако даден футболист мисли за Барса и друг клуб, значи няма място при нас."

"Гризман имаше своите причини да остане в Атлетико миналото лято, като финала в Шампионската лига на "Уанда Метрополитано", както и натиска от бившия му треньор. Той взе решение, а ние привличаме само играчи, които копнеят да подпишат с Барса. И затова го взехме това лято."

"Въпросът с интегрирането е труден. Решението се крие в здравата работа. Времето ще покаже. Топ футболисти са идвали в Барса и не са успявали да се адаптират в първата си година. Трябва да бъдем търпеливи. Философията на Барселона не е лесна", допълни Абидал.