Барселона отпадна горчиво при последните две издания на Шампионската лига, но пък продължава уверено по отношение на представянето си в груповата фаза на турнира.

Статистика на каталунския вестник "Спорт" показа, че вече 13 поредни сезона каталунците нямат загуба в групите на надпреварата. Снощи "блаугранас" играха за престиж, но изхвърлиха Интер след победа с 2:1 насред Милано, като головете бяха дело на младоците Карлес Перес и Ансу Фати.

Фати дори се превърна в най-младия голмайстор в историята на Шампионската лига, отбелязвайки на 17 години и 40 дни. Така Барса "дръпна" на осминафиналите Борусия Дортмунд, който победи много трудно у дома Славия Прага със същия резултат.

Истината обаче се оказа по-различна и справка на Gol.bg показа, че всъщност последната загуба на Барса в групите на турнира дойде съвсем скоро - през сезон 2016/17 срещу Манчестър Сити. 

Информацията на "Спорт" изобщо не кореспондира с истината и заради факта, че пораженията на "блаугранас" не са едно или две. В предходните десет сезона испанският колос е губил също така в групите от ПСЖ, Аякс, Селтик, Рубин Казах, Шахтьор Донецк и Челси...