Напрежението се покачва с наближаването на утрешното супердерби между Барселона и Реал Мадрид, а силите за сигурност в каталунската столица очаквано взимат сериозни мерки, за да гарантират безопасността на отборите. 

Съобщава се, че двата тима ще бъдат настанени в един и същи хотел преди мача, но в различни крила, като ще изминат разстоянието от около 600 метра до „Камп Ноу”, в автобуси без отличителни знаци. 

Желанието на домакините е двата отбора и съдиите да пристигнат на стадиона поне 2 часа преди началото на мача или около 18:00 часа местно време, за да се намали риска от проблеми по всякакъв начин. Двубоят започва в 20:00 часа (21:00 в България). 

Столичани планират да пристигнат в Барселона в деня на сблъсъка, но ще слязат от него само ако са сигурни, че безопасността им ще бъде гарантирана категорично. 

Както е известно мачът бе отложен от 26 октомври заради политическото напрежение в Каталуния, но групировката „Демократично Цунами” вече призова за блокада около стадиона и нови протести, с което напрежението определено се увеличи сериозно.