Треньор на Монреал Импакт – Тиери Анри, е сред фаворитите за заместник на Ернесто Валверде начело на Барселона, твърди Sport.es.

Настоящият наставник на каталунците е с несигурно бъдеще, въпреки че изведе отбора до две титли на Испания. В Шампионска лига обаче испанският колос претърпя крахове, след като отпадна от Рома (4:1, 0:3) на 1/4-финалите през 2018 г. и от Ливърпул (3:0, 0:4) на 1/2-финалите през миналия сезон.

  • Тартори 

Френската легенда пък поддържа отлични отношения с тарторите на Барса Лео Меси, Жерард Пике и Серхио Бускетс, както и с техническия директор Ерик Абидал. Тя бяха съотборници на "Камп Ноу" и през 2009 спечелиха всички възможни трофеи – Ла Лига, Купата на Краля, Шампионска лига, Суперкупите на Испания и Световното клубно първенство.

 

  • Опит

На 14 ноември тази година Анри беше назначен за треньор на Монреал Импакт. Преди това той работи в академията на Арсенал, беше асистент на Роберто Мартинес в Белгия и за кратко води Монако.

В 20 мача начело на монегаските обаче бившият нападател постигна едва 4 победи. Малко преди да бъде уволнен, той се скара с футболистите на френския отбор и беше временно отстранен от поста.