Испанският шампион Барселона започва трескаво търсене на нов централен нападател, информира вестник "Марка".

Както е известно, клубът потвърди, че звездата Луис Суарес се нуждае от операция на коляното, която ще го извади от игра за около шест седмици. Така в близките дни на стадион "Ноу Камп" трябва да акостира негов заместник.

Уругваецът ще пропусне шест мача от Ла Лига и почти целия формат за Купата на Испания, а целта му е да се завърне за важните битки с Наполи на 1/8-финалите в Шампионската лига.

От Барса не са имали планове да се подсилват с офанзивен футболист през зимата, но положението на Луис променя ситуацията. Скоро ще се проведе среща на ръководството, на която ще се обсъждат възможните варианти.

До средата на февруари аут е и крилото Осман Дембеле, което сериозно отслабва атаката на Барса. През миналия сезон като временно решение беше взет Кевин-Принс Боатенг, но той не успя да помогне.

В момента Барса разполага само с двама нападатели от първия отбор - Лионел Меси и Антоан Гризман. Кадрите от дублиращия отбор на каталунците Ансу Фати и Карлес Перес също са готови да помагат при нужда.