Барселона представи на официална пресконференция новия си треньор Кике Сетиен, който заменя на поста Ернестo Валверде.

Рокадата бе обявена късно снощи, а 61-годишният специалист ще има пред себе си задачата да изведе тима до титлата в Примера дивисион и да спечели всички възможни трофеи за които отборът се бори към днешна дата.

"Няма как да не бъда щастлив, че от днес започвам да тренирам най-добрия футболист в света, а именно Лео Меси. Не мога да отрека, че съм се наслаждавал с години наред на играта на Барселона, като съм гледал мачове на отбора по телевизията", обяви Сетиен по време на представянето си на официалната пресконференция.

"Меси е Меси, Бускетс е Бускетс и Пике е Пике. Всеки един от тях трябва обаче да е на мястото си. Ще видите, че съм директен и искрен човек".

"Видях, че момчетата имат голям стимул, но това е винаги така, когато в отбора пристигне нов треньор. Този стимул обаче трябва да се задържи по-дълго време, тъй като обикновено в даден момент се изпарява и се стига и до слаби резултати".

"Убеден съм, че мога да предам на момчетата някои от моите знания, които са интересни и да ги науча на нещо ново. Мисля, че те могат да се представят още по-добре, Ако всичко при Валверде беше наред сега нямаше аз да бъда тук пред вас. Надявам се да прогресираме".

"Прекарах много часове в анализ на ситуацията в отбора и смятам, че има неща, които могат да бъдат променени в положителна насока.За всичко трябва време, но Барселона не ти дава такова, тъй като в този клуб играят най-добрите играчи в света и летвата е вдигната много високо. И това трябва да бъде добър стимул за тях, за клуба, а и за самия мен".

"Честно казано дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще поема Барса. Това е специален ден за мен. Развълнуван съм от проекта и предизвикателството, което се открива пред мен. Виждах, че има писания в пресата с моето име, но не вярвах да е нещо сериозно".

"Вчера се разхождах с кравите на село, а днес съм начело на Барселона".