Легендата на Барселона Роналдиньо често е възхваляван заради това, че е взел младия Лео Меси под крилото си на "Ноу Камп" преди петнайсетина години.

Двамата футболни магьосници не играха дълго време заедно, но пък оставиха отпечатък в съзнанието на всеки фен на клуба с комбинациите си. 

Именно Диньо асистира за първия гол на Лео с екипа на Барса. Бразилецът обаче твърди, че е нямал чак толкова голяма заслуга за пробива на Меси.

"Когато пристигнах в Барселона през 2003 година, вече се говореше за едно дете на име Меси", коментира Роналдиньо пред списание "Паненка".

"След това с него станахме приятели, започнахме да играем заедно и се разбирахме добре. Когато той дойде си личеше, че е различен от останалите. И ние говорихме с Франк Рийкард да го вземе да тренира с нас. Всичко стана много бързо."

"Аз бях голям късметлия, че му подадох за неговия първи гол с екипа на Барса. Хубаво е след време да видиш как някой е направил първите си стъпки във футбола близо до теб и след това завладява света."

"Винаги сме били много близки. Той ме научи на испански, а аз него - на португалски. С топката двамата се разбирахме перфектно. Бях изумен колко е скромен, това веднага ми хареса в него."

"Никога не се забърква в неприятности, винаги е със семейството си и приятелите си. Лео винаги е имал всичко и никога не е имал нужда аз да му давам нещо."

"Франк Рийкард е страхотен треньор - той е много тих и спокоен. Най-добрият треньор, с когото съм работил. Самият той е играл на най-високо ниво и познава нещата. Той правеше работата ни много по-лесна."

"Той ми даваше голяма свобода на терена, за да играя своя футбол. Караше ме да се чувствам напълно свободен. Всичко, което изискваше от нас, самият той го е правил като футболист. винаги беше прям и искрен с нас", допълни кариоката.