Суперзвездата на Барселона Лионел Меси отново мисли за напускане. Както е известно, преди време аржентинецът призна публично, че данъчните проблеми в Испания от 2013 година са го накарали да помисли за трансфер, но тогава не е получил оферта.

Според италианския вестник Gazetta dello Sport няколко европейски колоса са готови да поправят грешката си и най-после да излязат с оферта към Барселона и шесткратния носител на Златната топка. Това са Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Ювентус и Интер.

"Гражданите" отдавна са свързвани с Лео заради "каталунските" кадри на стадион "Етихад". Мениджърът Пеп Гуардиола познава отлично бившия си футболист, а същото важи и за бившия спортен директор на "блаугранас" Чики Бегиристайн, който дърпа конците в Сити. Изпълнителният директор на манчестърци Феран Сориано е друг кадър на Барселона.

Вербалната война между Меси и спортния директор на Барса Ерик Абидал рязко увеличи напрежението на стадион "Ноу Камп". Звездата не хареса публичната атака от бившия си съотборник, обвинил играчите в мързел. Лео призова французина да спомене имена.

Четете всички новини за скандалите в Барселона тук

Абидал дори беше спряган за уволнение, но президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу потуши страстите и призова за спокойствие. Поне временно обстановката се нормализира, но навярно това ще бъде затишие пред буря, защото Абидал вече няма тежест като ръководен фактор, а Бълхата не прощава. И за него Ерик вече е зачеркнат. Дните на директора в Барса изглеждат преброени.

Лео обаче има и други причини да мисли за промяна. Той публично призова клуба да вземе Неймар през лятото и след това обвини клуба, че не е дал всичко от себе си в преговорите с ПСЖ. Атака, която не се хареса на босовете. Но те изобщо не са в позиция да се сърдят и да глобяват звездата, защото така биха подписали собственото си уволнение. От феновете, които раздават най-жестоките присъди. Феновете, за които аржентинецът е божество.

Най-успешният футболист в историята на Барса е бесен и заради това, че Барса не се подсили през януарския трансферен прозорец. Луис Суарес и Осман Дембеле са контузени, което рязко намалява шансовете на отбора да спечели исторически трети требъл. 

Лео иска да остане в Барса, но не на всяка цена. Комфортът на семейството му е най-важен, но той няма да позволи честта му да бъде опетнена. Затова е напълно възможно да видим навярно най-голямата трансферна бомба в историята на футбола още това лято.


Материал на Gol.bg