Отношенията между суперзвездата на Барселона Лионел Меси и клубното ръководство никога не са били по-обтегнати.

Според легендата на "блаугранас" Лобо Караско шесткратният носител на Златната топка дори е с единия крак извън клуба, което звучи плашещо за феновете на испанския първенец.

Запознати твърдят, че Бълхата иска кардинални промени на най-високо ниво, включително и главата на президента Хосеп Мария Бартомеу.

Спортният директор Ерик Абидал вече изглежда "пътник", макар да получи гаранции от Бартомеу, че ще остане на поста. За напрежението в отбора може да се съди и по реакциите на звездата Меси, който се скара в рамките на няколко дни с други двама лидери - Жерард Пике и Марк-Андре тер Стеген.

Вестник "Марка" задава въпроса дали в края на сезона Лео няма да се възползва от клауза в договора си и да напусне година преди края на контракта. По неофициална информация през лятото аржентинецът дори може да си тръгне без пари, тъй като си е издействал тази възможност преди парафирането на последния договор.

През септември миналата година Меси заяви: "Клаузите и парите не значат нищо за мен. Важното е да имаме шампионски проект. В момента не водим преговори за удължаване на договора ми. Ще го сторим по-късно".

Според вестник La Gazzetta dello Sport пет европейски гранда са готови веднага да излязат с оферта за голямата суперзвезда. Това са Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Ювентус и Интер.