Легендата на Барселона и настоящ треньор на Ал Сад Шави е имал осем условия, за да поеме каталунците, информира вестник "Спорт".

Както е известно, младият специалист проведе среща в Доха с Ерик Абидал и Оскар Грау малко преди уволнението на на Ернесто Валверде и назначението на Кике Сетиен през месец януари.

Според Cadena Ser Шави искал поста, но не сега, а през лятото. Той държал да има пълен контрол върху новите попълнения и включването на друг бивш капитан - Карлес Пуйол, в работата по привличане на играчите.

Друго искане на Шави било клубът да върне Жоан Вила и Жорди Кройф, като двамата щели да работят най-вече в академията Ла Масия.

Треньорът на Ал Сад има идея и за моделиране на медицинския департамент на стадион "Ноу Камп", тъй като държал да смени настоящия шеф на лекарите на отбора. Последното желание на Шави било неговият брат Оскар да получи работа в Барса и да стане част от екипа му.

Абидал и Грау си тръгнали с подвита опашка от Доха и запознали клубния президент Хосеп Мария Бартомеу с условията на Шави. Босът останал шокиран от претенциите на легендата и затова се насочил към Кике Сетиен.

Бартомеу заявил, че му трябва човек, който е готов да седне на горещия стол моментално, без да поставя куп искания към намиращия се в трудно положение клуб.