Младата сензация на Барселона Ансу Фати направи феноменален есенен полусезон, възползвайки се от почти всички шансове за изява, които му даваше Ернесто Валверде.

При новия треньор Кике Сетиен обаче 17-годишният техничар играе все по-рядко и в момента е попаднал в "нищото". Той не играе за първия отбор, но пък вече е прекалено добър, за да се изявява за дубъла на каталунския гигант.

Сетиен не се показва като специалист, който вярва много в младите, макара да се води за "кройфист". Спешната покупка на Мартин Брайтуайт накара треньорът да пуска именно датчанина и за Фати не се намира място на терена. Въпреки контузиите на Луис Суарес и Осман Дембеле.

Ансу влезе като резерва срещу Реал Сосиедад и записа няколко минути, като дори асистира на Жорди Алба, но голът беше отменен заради засада. За последните 4 мача Фати е записал общо смехотворните 17 минути и вече има настроения срещу Сетиен сред феновете.

Едно талантливо момче, което се справи със зверския натиск да носи фланелката на Барса, сега не получава доверието на треньора. Треньор, който с нищо не подобрява играта на отбора в сравнение с времето при Валверде. Момче, което е сред най-големите губещи от треньорската рокада.

В момента се получава така, че страдащата от офанзивна мощ Барса спира развитието на най-големия си талант. При Валверде Фати игра в 10 мача от Ла Лига, три в Шампионската лига и един за суперкупата на Испания. Общо цели 424 минути. 

Кике го пусна общо в игра за 590 минути до момента, но проблемът е, че все по-рядко му дава шансове за изява. И по всичко личи, че след идването на Брайтуайт пейката ще бъде мястото, на което ще виждаме този великолепен Ансу Фати.

 

Материал на вестник "Спорт"

Превод на Gol.bg