Звездата на Барселона Лео Меси вече има 55 гола от дузпи в Ла Лига, след като донесе победата с 1:0 над Реал Сосиедад от бялата точка в събота. Изпълнените наказателни удари от Лео са 67, но все още изостава от Кристиано Роналдо по този показател.

Португалецът е с 61 отбелязани удара от бялата точка. Кристиано е изпълнил 72 дузпи (с 5 повече от Меси), въпреки че Кристиано има 7 години по-малко в първенството.

Отбелязаните 55 дузпи от Меси всъщност го поставят на трето място във вечната ранглиста, където втори е Уго Санчес с 56 вкарани дузпи (35 от тях са за Реал М, 16 за Атлетико и 5 за Райо Валекано). Уго Санчес е изпълнил общо 72 дузпи.

Докато играеше в Испания, Кристиано Роналдо вкарваше средно по 6,7 наказателни удара на сезон, докато Меси доста по-рядко застава зад бялата точка (бележи средно по 3,4 дузпи на кампания), изчисли "Тема спорт".

Друг детайл се видя по време на мача с Реал Сосиедад в събота - за първи път в кариерата си Лео Меси получи жълти картони в 3 поредни срещи. И трите мача не бяха особено успешни за каталунците.

В Неапол срещу Наполи те завършиха 1:1, след това загубиха Ел Класико 0:2, а срещу тима от Сан Себастиан спечелиха измъчено с 1:0 с дузпа, реализирана от Меси.