Ръководството на ПСЖ е твърдо решено да разкара скандалния нападател Неймар през лятото, за да изгради стабилен отбор без негово участие за следващия сезон.

Според сайта Le10sport спортният директор на парижани Леонардо вече е съставил списък от футболисти, с които иска да се раздели по време на летния трансферен прозорец. 

На първо място в списъка е именно Неймар, който извиваше ръцете на клуба да го върне в Барселона миналото лято. Сега очевидно мечтата на кариоката ще се сбъдне и той отново ще се събере с Лео Меси и Луис Суарес.

В ПСЖ са на мнение, че трябва да следват модела на Ливърпул спрямо Филипе Коутиньо. Последният беше голямата звезда но отбора и малцина очакваха, че мърсисайдци ще се превърнат във фактор след продажбата му в Барселона.

Без Коутиньо обаче Ливърпул спечели Шампионската лига и този сезон крачи към първа титла на Англия за последните 30 години. В Париж са отчели факта, че при продажбата на вечно недоволния Неймар ще имат и свежи средства за класни нови попълнения, които със сигурност ще имат по-голям ентусиазъм от капитана на Селесао.

Сред целите на "принцовете" са Дибала, Кулибали и Канте. Заедно с Неймар пък почти сигурно ще си тръгнат още Курзава и Тиаго Силва.