Треньорът на Барселона Кике Сетиен е готов да приеме в отбора пратения под наем в Байерн Мюнхен през този сезон офанзивен полузащитник Филипе Коутиньо.

Според вестник "Спорт" наставникът е провел няколко срещи с ръководството на каталунския колос, за да обсъди трансферната политика за следващия сезон.

Сред коментирането имена е и това на Коутиньо. Най-скъпата покупка в историята на Барса не впечатли за година и половина на стадион "Ноу Камп" и логично беше пратен в Байерн.

В Мюнхен обаче Филипе продължава да играе на приливи и отливи. Вероятността баварците да платят 120 милиона евро за правата му в края на сезона клони към нула.

Така Коутиньо най-вероятно ще се върне в Барса, а Сетиен нямал нищо против да работи с него. Треньорът бил решен да върне увереността на кариоката и да види от него нивото, което техничарят демонстрираше в Ливърпул.

Именно детронираният европейски клубен шампион е спряган за една от следващите дестинации на Коутиньо, но негово завръщане на стадион "Анфийлд" няма да се приеме радушно от феновете на английския гигант.

Мотивът на Сетиен пред шефовете бил, че в момента Барса изпитва нужда точно от играч като бразилеца, който да действа между отделните линии. Той смятал да го постави на позицията на Андрес Иниеста отпреди години.