Галерия

Мауро Икарди (Интер)

<p>Мауро Икарди (Интер)</p>

"Замразяването" на сезона в почти всички европейски първенства ще донесе сериозни загуби на клубовете, тъй като никой няма представа колко дълго ще продължи изолацията заради коронавируса.

Пандемията "парализира" световния спорт, а очакванията са, че скоро няма да станем свидетели на гръмки трансфери за повече от 100 милиона евро.

Дори най-големите клубове в Европа започват да мислят по-рационално и възнамеряват да се лишат от излишни харчове, както заяви изпълнителният директор на най-стабилния във финансово отношение клуб на Стария континент Байерн Мюнхен - Карл Хайнц Румениге.

Има обаче няколко "гранати" на пазара, които могат да предизвикат вълна от трансфери заради своята ключова роля. Те винаги са били големи цели за клубовете, които ги следят и за тях може да се направи изключение от правилото.

Вижте още кои футболисти могат да разгорещят замръзналия трансферен пазар

"Тримата големи", които могат да вдъхнат живот на трансферния пазар през лятото са Пол Погба, Антоан Гризман и Неймар.

Гризман не е щастлив в Барселона, а каталунският колос няма нищо против да го продаде. 120-милионната покупка на "блаугранас" така и не успява да се впише във философията на клуба и Манчестър Юнайтед е фаворит №1 за подписа му.

За да купят, "червените дяволи" ще трябва да продават. А един от спряганите за напускане от доста време е сънародникът на Гризман Пол Погба. Дефанзивният халф е свързван с Реал Мадрид и бившия си отбор Ювентус, като "кралете" имат леко предимство. Треньорът на Реал Зинедин Зидан не крие своите симпатии към Погба и отдавна иска да го види на стадион "Сантяго Бернабеу". 

Продажбата на нещастния на стадион "Ноу Камп" Антоан Гризман в Манчестър Юнайтед пък ще осигури на Барса свежи средства за завръщането на Неймар, който направи всичко по силите си, за да избяга от ПСЖ миналото лято.