Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу проговори открито за тежкото положение, в което се намира дори каталунският гигант.

"Замразяването" на сезона в Европа заради пандемията с коронавируса постави и големите клубове в деликатно положение, тъй като разходите им са все така високи, за сметка на нулевите приходи.

"Ситуацията е сложна, това е истината. От 14 март насам нашият клуб няма приходи, но ние няма да фалираме през юни", заяви Бартомеу пред Catalunya Radio.

"Ако нищо не се промени до юни, тогава ще имаме големи загуби. Трябва да се върнем към нормалния ритъм, в противен случай ни чакат големи загуби. Затова и правим това орязване на заплатите на играчите със 70%. Трябва да предприемем тази стъпка и с други служители на клуба."

"В момента играчите жертват от своите заплати, за да могат другите служители на Барселона да получат пълното си възнаграждение, докато трае кризата. Спестени са 16 милиона евро, а това е 5.75% от годишните заплати на футболистите."

"Не можем да отворим музея, нямаме приходи от телевизионни права, няма болнични плащания или приходи от билети. Изведнъж спряхме да правим много пари."

"Надяваме се, че това няма да продължи повече от 60 дни. Това не са действия на отчаянието, защото го виждаме и при други големи европейски клубове. Подобни мерки има в Байерн Мюнхен, Ювентус, Лион", завърши Бартомеу.