Легендата на Барселона Ривалдо смята, че неговият сънародник Неймар вече е способен да носи голяма отговорност, ако се завърне на стадион "Ноу Камп".

Капитанът на Селесао напусна Барселона през лятото на 2017 година, когато премина в ПСЖ за рекордните и до днес 222 милиона евро. Почти сигурно обаче той ще акостира отново в бившия си клуб, като това може да стане и тази година.

"Слуховете за завръщането на Неймар се увеличават. Барселона ще го върне това лятото, а в следващия трансферен прозорец навярно ще купи Лаутаро Мартинес. Според мен в момента само Неймар може да има сигурно титулярно място до Меси", заяви Ривалдо.

"През последните години видяхме как доста добри играчи не успяха да играят на високо ниво до Меси. И се представиха доста под очакванията. Неймар е като Луис Суарес. Той е добър и не усеща напрежение на терена, винаги показва характер."

"Неймар не се плаши и ще бъде сигурната опция за Барселона, защото Мартинес е още млад и навярно ще е готов до 2-3 години. Приоритет за Барса трябва да бъде завръщането на Неймар."

"Някои от феновете на Барселона не харесаха начина, по който Неймар напусна, но той си остава класен футболист. И истината е, че той вече е различен играч. Неймар иска да спечели още веднъж Шампионската лига", добави Ривалдо.