Бившият директор и съветник в Барселона Ариедо Брайда намекна, че каталунците няма да имат проблеми с привличането на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес.

Аржентинецът отдавна минава за трансферна цел №1 на "блаугранас", а в договора му има клауза за откупуване. Според различни медии тя варира между 100 и 120 милиона евро.

"Лаутаро има профил, който наистина се харесва на Барселона, но всички се намираме в сложен момент. Трудно е да се правят прогнози точно сега. Ще видим. Но от Барса са активирали клаузи с по-големи суми от тази, заложена в договора на Мартинес", заяви Брайда пред Tuttosport.

Припомняме, че до момента най-скъпата покупка на Барса е Филипе Коутиньо, за когото Ливърпул получи 120 милиона евро без бонусите(максималната им стойност е 40 млн. евро).

Точно толкова бяха платени на Атлетико Мадрид за Антоан Гризман, но "дюшекчиите" няма да получат допълнителна сума "отгоре". Осман Дембеле пък донесе на Борусия Дортмунд 105 милиона евро без бонусите, които както в случая с Коутиньо могат да набъбнат до 40 милиона евро.