Полузащитникът на Нюкасъл Джонджо Шелви притежава нужните качества, за да играе дори в Барселона или Реал Мадрид. На това мнение е неговият съотборник Мат Ричи.

Шелви така и не успя да се наложи в Ливърпул, а последният от шестте му мача за националния отбор на Англия дойде през 2015 година. В Нюкасъл той пристигна през 2016 година от Суонзи.

"Аз съм му го казвал и на него, че ако Джонджо се фокусира само върху футбола, забравяйки за голфа и другите неща, той може да играе където си поиска", сподели Ричи, цитиран от Goal.com.

"Той е луд. Играе голф три пъти седмично и аз му казвам да не го прави. Но той ми отвръща, че така се чувства по-добре. Но какъв футболист е само Джонджо... Има природните качества да вижда паса, на получава топката, да я разиграва. Много рядко я губи."

"Помня го още когато бяхме деца, в един мач вкара хеттрик, беше невероятен. Казах му "Джондж, ако си изчистиш мислите, един ден спокойно можеш да играеш за Барселона. Той е толкова добър, има всичко необходимо."

"Не искам да звучи неуважително към Нюкасъл, но ако Шелви играе за Барселона или Реал Мадрид, направо ще издухва съперниците със своите умения. Но той обича своя голф прекалено много."

"Веднъж ми каза: "Знам, Мати, но аз съм си такъв". Само си представете, ако искаше. Защото има нужните качества", завърши Ричи.