Бившият рефер от английската Висша лига Марк Клатенбърг включи и Луис Суарес в списъка си от петимата най-велики футболисти, на които е свирил някога.

Уругваецът направи име в Европа с Аякс, но силните мачове в Ливърпул му донесоха грандиозния трансфер в Барселона през 2014 година.

"За първи път свирих мач с негово участие, когато играеше за Аякс и вкара 4 гола. Когато се прибрах, казах на приятелите си: „Какъв футболист, той е просто невероятен“. Има мръсна страна в него, нещо като Диего Коста, но е страхотен талант", започна Клатенбърг пред "Дейли мейл".

"Бях развълнуван, когато Ливърпул го привлече, защото знаех, че Висшата лига получава чудесен футболист. Суарес винаги играеше на ръба и трябваше да управлявам това."

"Той постоянно мрънкаше на испански. Но аз реферирах по целия свят и знаех, когато ме нагрубява. Случвало се е да му отвръщам няколко пъти, което го шокираше. Хората говорят за законите на играта."

"Окей, но за мен съдийството е по-скоро управлението на мача и играчите. Трябва да се опитате да помогнете на продукта да бъде най-добрият възможен. Нужно беше да знаеш как да се справиш с футболисти като Луис. Ако не го направите, това би ви създало доста повече проблеми", допълва реферът, цитиран от "Тема спорт".