Бившият национал на Нидерландия Роналд де Бур смята, че Френки де Йонг е постигнал "нещо изключително" в своя първи сезон в Барселона, за разлика от доскорошния си съотборник в Аякс Матайс де Лихт, който страда в Ювентус.

"Смятам, че де Йонг се адаптира добре в Барса. Само вижте де Лихт в Ювентус... Да играеш толкова много в първия си сезон в Барселона е нещо изключително", заяви де Бур, който е бивш играч на Аякс и "блаугранас".

"Хората казват, че Френки не е достигнал нивото от Аякс и националния отбор, но малцина могат да играят в толкова силен отбор като Барселона и той се справя добре. Надявам се да го видим на обичайната му позиция, защото е дистрибутор по време на мач."

"Може да подава топката. Не може да му искате по 20 гола на сезона. Френки е като Серхио Бускетс и когато дойде точното време, той ще се окаже точният негов наследник. "

"Що се отнася до де Лихт, той има повече проблеми в Ювентус. Надявах се да се адаптира бързо, но се случи точно обратното. Затова и де Йонг се справя добре в първия си сезон в Барселона", завърши де Бур.