Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг още не може да си намери място от яд, че беше изгонен в градското дерби с Еспаньол миналата събота.

Холандецът загуби топката в опасна зона и фаулира противник, което му донесе втори жълт картон четвърт час преди края на мача. При това в момент, в който Барса натискаше здраво своя противник, водейки с 2:1.

Вестник "Спорт" информира, че Френки е голям перфекционист и изпитва огромна вина за загубените две точки. Де Йонг бил съсипан в съблекалнята след мача и неговите съотборници се опитали да вдигнат духа му, но без никакъв успех.

Де Йонг и Серхио Бускетс са играчите на Барса с най-висок процент точни пасове този сезон и този факт е бил припомнен на "лалето". На "Ноу Камп" от седмици били изключително впечатлени от подготовката на холандеца преди мач.

Той гледал внимателно видео на бъдещия съперник на Барса и анализирал играта му в детайли. Треньорът Ернесто Валверде е тарторите на "блаугранас" обяснили на халфа, че всеки може да допусне грешка и че той трябва да гледа само напред.

Както е известно, червеният картон от мача с Еспаньол е едва първият в кариерата на Френки де Йонг.