Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс сподели, че би закупил Филипе Коутиньо веднага, ако беше спортен директор на голям клуб.

Най-скъпата покупка в историята на Барселона играе под наем в Байерн, но баварците няма да активират клаузата му за закупуване и ще го върнат на "блаугранас".

"Обичам да го гледам как играе, харесвам го като футболист. Очевидно Коутиньо минава през труден период след като напусна Ливърпул", заяви Харгрийвс пред вестник "Мирър".

"Нещата за него не се получиха нито в Барса, нито в Байерн. Но времето е пред него и аз не бих го отписал. Бих искал да видя Филипе отново във Висшата лига. Той ще направи доста отбори по-добри."

"Навярно само клубовете от Висшата лига могат да си го позволят и нека бъдем честни - той беше мечтан за наблюдаване футболист, когато беше тук. На Ливърпул му липсва точно една десетка. Те навярно нямат нужда от него, защото тримата в атака са много добри, колкото балансираната средна линия."

"Има много слухове за Челси, Манчестър Юнайтед. Има много клубове, в които ако аз бях спортен директор, бих го закупил", добави бившият английски национал.