Откривателят на Лаутаро Мартинес е на мнение, че нападателят на Интер е получил директно предложение пот Лионел Меси да премине в Барселона.

"Меси се обади на Лаутаро, защото го иска колкото се може по-скоро до него в отбора. Нямам съмнение в това", заяви Адриан Рубен Фернандес, президент на академията на Расинг.

"Поради тази причина сделката е много близо. Нещата ще се получат добре за Барса и Мартинес ще бъде отличен заместник на Луис Суарес. Лаутаро и идеален. И в Барса ще продължи да се развива като играч и мъж."

"Ако го сравняваме с други аржентински футболисти, той прилича на Серхио Агуеро. Лаутаро ще има успешна кариера. Бих казал, че той дори е по-добър във въздуха и с левия си крак, но той ще го докаже във времето. Меси ще го направи още по-добър."

"Докато беше в нашата академия Лаутаро отказа оферта от Реал Мадрид. Ние го посъветвахме да остане при нас и да направи своя дебют в мъжкия футбол в Аржентина. За щастие той ни послуша. Още от малък той беше завършен нападател, истински голаджия", добави Фернандес.