Младият талант на Барселона Ансу Фати със сигурност няма да бъде част от мащабната чистка, която се задава в клуба през лятото, информира вестник "Спорт".

Каталунците страдат от липсата на свежи средства в касата заради пандемията с коронавирус и възнамеряват да се разделят почти с цял отбор.

Преди седмици излезе информация, че Фати ще бъде върнат в дублиращия състав, а и преди "замразяването" на сезона в Ла Лига той беше позагубил устрема си.

Това доведе до слухове, че Барселона може да го прати под наем в друг отбор или дори да го продаде. Истината обаче е, че на стадион "Ноу Камп" няма да разгледат нито една оферта за Фати и вече са отказали няколко предложения от Висшата лига. Интерес към него има и от Борусия Дортмунд.

Дори суперзвездата на тима Лионел Меси е голям фен на младока, който направи приказен старт на своята професионална кариера - 2 гола и асистенция в първите си 3 мача за отбора.

17-годишният Фати стана третият най-млад реализатор в Ла Лига и най-младият реализатор в историята на Шампионската лига.

През декември той подписа подобрен договор до 2022 година и струва 170 милиона евро според клаузата за откупуване. Сумата ще набъбне до 400 милиона евро в момента, в който нападателят стане неизменна част от първия отбор.