Футболното първенство на Испания ще се поднови на 11-и юни, за да завърши прекратения заради пандемията от коронавирус сезон 2019/2020.

А следващата кампания 2020/2021 ще започне на 12-и септември, обяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. Актуалният сезон в Испания спря през март заради пандемията от коронавирус.

"Благодарение на Испанската федерация ще можем да играем в оставащите пет понеделника“, сподели Тебас. „Осигуряваме нови часове за мачовете, което позволява пазарът ни в Азия да се увеличи. Надяваме се и в бъдеще да можем да играем петъците и понеделниците без да преговаряме", добави той.

"В нощта на мача изпробваме ново аудиовизионално ниво зрителят да може да избира между две картини - реалната и с публика и звук виртуално. В Бундеслигата избраха виртуалния звук и този метод беше успешен".

"Ние също работим върху тази опция. Искаме да дадем алтернатива на зрителите: тишината и виртуалния шум. Пробите са интересни и предизвикват внимание", продължи шефът на Ла Лига.

“Новото първенство ще започне на 12 септември. Пътят да бъдеш номер 1 е дълъг. Тежко щеше да е да не излезем от тази ситуация. Вижте Лига 1 във Франция. Те взеха прибързано решение".

"За нас нещо подобно би било катастрофа. Ние трябва да продължим работата, която за момента ни е поставила малко над Бундеслигата и близо до Висшата лига", каза още Тебас.