Антоан Гризман продължава да бъде ключова фигура за Барселона, обяви треньорът Кике Сетиен след победата над Леганес снощи с 2:0. 

Французинът е доста критикуван напоследък заради неубедителното си представяне, като вчера също не изигра особено впечатляващ мач, макар и да бе през цялото време на терена. 

„Той е крайно важен за нас. За него не е лесно да играе на по-различна позиция в центъра на атаката. Трябва да свиква с много неща, а това е трудно. Мисля обаче, че свърши добра работа. Негов гол бе отменен и вярвам, че ще бъде ключова фигура за нас в следващите седмици” заяви Сетиен след двубоя. 

Барса продължава да поддържа напрежението върху Реал Мадрид откъсвайки се с 5 точки преди мача на Белите, но в тима имат и проблеми, след като Жерард Пике се контузи, а Самуел Юмтити ще бъде наказан за мача със Севиля. 

„Знаех, че мачът няма да е лесен. Противникът бе добре подреден и се защитаваше на ниво. Започнахме добре, но след това допуснахме серия грешки и това даде самочувствие на противника. Те можеха за вкарат, но след втория ни гол контролирахме сблъсъка, което бе важно” добави треньорът.