Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо може да узнае следващия си отбор още до края на тази седмица.

Бразилецът ще остане под наем в Байерн Мюнхен до края на месец август, след като баварците постигнаха договорка с каталунците.

Байерн вече обяви официално, че няма да привлича кариоката, макар да се намира в отлични отношения с Барса. Испанският колос пък няма намерение да задържа техничаря и спешно му търси нов отбор.

Допреди няколко седмици Коутиньо беше свързван с няколко гранда - Манчестър Юнайтед, Челси и дори Манчестър Сити. В момента обаче пред него има само три реални опции: Арсенал, Тотнъм и Лестър.

"Артилеристите" не са искали да плащат цялата сума по евентуалния наем на Коутиньо, но са заявили, че имат нужда от време за размисъл. От "Ноу Камп" искат 20 млн. евро на сезон за наем на звездата, като наемателят трябва да плаща и част от заплатата му - 10 млн. евро на сезон.

Заради високата цена на бразилеца, едва ли ще се намери клуб, който с оглед сложната икономическа обстановка заради коронавируса да се реши да го купи. Така нов договор за наем остава единствената реална опция.

Не е изключено от Байерн да се решат да оставят Филипе под наем за още един сезон. Самият футболист е очарован от клуба и от живота в Германия, но според анализатори баварският колос се опитва да смъкне цената на футболиста.