Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино още съжалява за коментар, който направи по адрес на испанския гигант Барселона, пише вестник "Спорт".

През 2018 и 2019 година аржентинецът беше сред вариантите за нов треньор на "блаугранас". Барса изживя две големи драми в Шампионската лига, съответно срещу Рома и Ливърпул.

В първия случай победата с 4:1 на "Ноу Камп" беше последвана от унизително поражение с 0:3 в Рим и сигурното класиране на полуфиналите остана във въздуха.

През 2019 година класическият успех у дома срещу мърсисайдци означаваше класиране на финала. Такова не последва, защото Ливърпул размаза Лео Меси и компания с 4:0 на "Анфийлд", а на финала победи именно Тотнъм с 2:0.

По онова време Почетино очевидно смяташе, че ще царува дълго време начело на "шпорите", които обаче го уволниха след серия от слаби резултати месеци по-късно.

Каталунското издание припомня фразата на Поч "По-скоро ще се върна да работя във фермата си в Аржентина, преди да поема Барса". Изречение, което се хареса на феновете на бившия му отбор Еспаньол. Но и като че ли отряза пътя му към "Ноу Камп".

Така дойде 2020 година, а реалностите бяха други: Барса уволни Ернесто Валверде и си търсеше нов треньор. Почетино също беше уволнен. Но испанският колос го зачеркна с дебелия флумастер и назначи Кике Сетиен - "кройфист", но с "бедна" визитка.

И докато Барса видимо се мъчи под ръководството на Кике, бившият треньор на Бетис получи подкрепата на президента Хосеп Мария Бартомеу. Докато Поч си гризе ноктите... Навярно във фермата си в Аржентина...

Любопитното е, че самият Маурисио бе признал грешката си и изрази съжалението си за думите по адрес на Барса. Той го стори пред френското издание El Pais, но каталунците вече бяха с наранена чест.

"Случи се съвсем случайно - с Бартомеу се засякохме в един бар в Барселона. Поговорихме пет минути, защото децата ни учат в едно училище. Това засили слуховете и аз исках да ги пресека, затова казах това (б.р. за фермата). Но не съм искал да покажа неуважение към Барселона. Можех обаче да го кажа по различен начин. Еспаньол е мястото, където направих име, но не съм арогантен. Навярно сега не бих се изразил така, защото никога не знаеш какво ще ти предложи бъдещето", бе заявил специалистът.


Материал на Gol.bg